10 november, 2016 Maria 0Comment

 

I Göteborg gillar man verkligen sina svenska traditioner när det gäller matlagning. Det enda som klår en traditionsenligt tillagad svensk klassiker är en sådan klassiker – med en spännande twist! Denna twist består ofta av moderna inslag av oväntade smaker och roliga tillägg i samband med ett förfinat uttryck. Helt enkelt att man bjuder av det allra bästa från både igår och idag.

Feskek?rka fish church GothenburgI denna härligt sprudlande stad finns det gott om mysiga kvarterskrogar som har alla rätta elementen för att kunna bjuda på en utsökt och trevlig matupplevelse. Gemensamt för de flesta av dessa är dock den moderna tappningen på våra svenska klassiker. Här kan du bland annat äta stekt strömming i snabbmatsformat, njuta av klassiskt tillagad husmanskost på en genuint trevlig kvarterskrog och bli serverad moderniserad svensk mat tillagad av stjärnkockar. Om man gillar svensk traditionsenliga husmanskost med nya spännande och oväntade inslag så är en matvandring i det utsökta Göteborg ett utmärkt val av stad.

Göteborg kallas ibland för Sveriges bästa matstad. Tack vare sitt utmärkta geografiska läge vid havet så finns här gott om delikatesser från havets skafferi, både i klassiska och traditionsenliga former och i mer nytänkande och moderna variationer.

Om man gillar att njuta av en värmande och stärkande kopp kaffe och ett smaskigt bakverk så kommer man garanterat inte att gå bet i denna stad. Du finner fikaställen vid så gott som vartenda gatuhörn, så om man har en förkärlek för lockande bakverk och mysiga stunder så kan det vara bra att känna till en bra tandläkare Göteborg.

För oss matentusiaster är denna stad som en fullkomlig gudagåva. Att gå på en kulinarisk rundvandring här är alldeles underbart. Under sin visit i staden bör man försöka hinna med ett besök på det berömda Feskekörka, som är en otroligt stor fisk- och skaldjursmarknad och ligger belägen mitt i stadens hjärta, samt även de många högkvalitativa saluhallarna som finns runt om i staden.

Kanske att det är på grund av stadens genuina matglädje som är synligt var man vänder sig om i staden som så många kändiskockar och stjärnkrögare har sina rötter i det fantastiska Göteborg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *