14 oktober, 2022 Maria 0Comment

Att flytta till Lappland innebär en vacker miljö att bo i och njuta av. Lappland består av orter som Kiruna, Kalix, Överkalix, Boden, Arjeplog, Arvidsjaur, Gällivare och Jokkmokk. Vilket ort man än väljer är det en kulturell hemvist för samerna. När man vill flytta till Lappland, kan man finna bostad på bostadsförmedlingen Boneo, en hemsida med samlade bostadsobjekt över hela Sverige. När man flyttar till Lappland är det också spännande att prova den äkta inhemska samiska maten.

Lätt finna drömhemmet med Boneo

En hemsida som boneo.se är en förmedlingstjänst där man samlar alla tänkbara bostadsobjekt på en och samma sida. På Boneo finner man villor, lägenheter, fritidshus eller till och med lägenheter utomlands. Ska man flytta till en ort i vackra landskapet Lappland, har man stor chans att via Boneo finna drömhemmet. Med Boneo kan man även lägga ut ett eget bostadsobjekt till salu som matchas med potentiella köpare. Att kunna välja mellan ett stort utbud av bostäder på Boneo innebär ett stort urval av potentiella bostäder och smarta tjänster. En annan stor fördel med Boneo, är att man kan lägga in en intresseanmälan på många kommande objekt.

God samisk mat

När man finner sig ett drömboende i de lappländska landskapen, är det ett måste att prova den samiska maten! De samiska matkulturen är central och viktig för samerna. En positiv aspekt är att samisk mat är mycket nyttig eftersom den traditionella samiska kosten innehåller mycket bär, renkött, fisk och mat som inte är processad som i livsmedelsbutikerna. Något som också är mycket traditionellt är bröd som tillagas på ett särskilt sätt. Då kan man prova nybakade samiska mjukkakor, även kallad samisk glödkaka.

Genom Boneo kan man förverkliga drömmen om att finna ett vacker hem i makalöst vackra Lappland. Då kommer man även bo granne med samerna och se lite renar, eller plocka äkta hjortron. Då samerna äter renkött och fisk, kan man bli inspirerad att laga typiska inhemska samiska rätter. Då kan man prova att köpa suovas, ett torkat, torrsaltat och rökt renkött enligt gamla traditioner. Med suovas kan man göra gräddig panna med kantareller, eller ha som pålägg. Renkött går att variera mycket och då kan man till exempel laga en saftig rensteksfilé. Att flytta till en ort i Lappland innebär att man kommer närmare ett kulturellt arv och får större tillgång till norra Sveriges samiska delikatesser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *